Categorii
- Arhitectura peisagista (81)
- Articole si studii (59)
- Bibliografii tematice (2)
- Cladiri. Monumente (133)
- Geografie. Turism (4)
- Institutii (38)
- Istoria pentru copii (19)
- Istorie locala (1.246)
- Personalitati. Genealogii (34)
- Recomandarile bibliotecarului (21)
- Resurse utile (9)
- Traditii. Obiceiuri (22)
Cernișoara – Creșterea nivelului de trai material și spiritual
În casele locuitorilor din comuna Cernișoara au pătruns şi alte bunuri de uz casnic: frigidere, aragaze, maşini de cusut, mobilă, maşini de spălat, biblioteci, covoare, radiocasetofoane, etc.
O parte din locuitorii comunei şi-au cumpărat autoturisme, motociclete şi motorete. Astfel la 1 iulie 1986 pe raza comunei erau 42 de autoturisme, 7 motociclete şi 16 motorete.
Dacă facem o comparaţie între trecut şi prezent, observăm că s-a realizat un salt calitativ foarte mare, cu perspectiva de a creşte în anii următori.
În perioada comunistă, comuna noastră se mândrește cu o echipă de dansuri, însoțită de Taraful Plețanilor, care reunită cu cea de la Glăviile au perticipat, la multe concursuri obținând rezultate remarcabile – anexa nr. 20.
De asemenea grupul vocal, instruit de doamnele învățătoare Lucreția Zamfirescu și Adriana Giuran, a participat la multe concursuri, în localitățile Stroești, Cârstănești și Roești, unde au obținut, de cele mai multe ori, locuri fruntașe.
A crescut numărul celor care, mai tineri sau mai în vârstă, îşi fac timp duminicile sau serile, pentru a citi o carte împrumutată de la biblioteca comunală sau de la vreun vecin, având în vedere că sunt destui cetăţeni care posedă o mică bibliotecă.
Toate aceste transformări s-au petrecut într-o perioadă istorică foarte scurtă, încât oamenilor aproape că nu le vine să creadă că dispun de curent electric, autobuz, frigidere, aragaze, automobile, radiocasetofoane, etc.
După anul 1990 a crescut într-un ritm ameţitor numărul automobilelor, al televizoarelor, a aparatelor electrocasnice în deosebi, chiar şi a calculatoarelor.
Written By
Istorie Locala