Categorii
- Arhitectura peisagista (81)
- Articole si studii (59)
- Bibliografii tematice (2)
- Cladiri. Monumente (133)
- Geografie. Turism (4)
- Institutii (38)
- Istoria pentru copii (19)
- Istorie locala (1.246)
- Personalitati. Genealogii (34)
- Recomandarile bibliotecarului (21)
- Resurse utile (9)
- Traditii. Obiceiuri (22)
Horezu – Etapa Gheorghe Niță (2004-2008)
Viceprimar al oraşului Horezu, pentru perioada 2004- 2008, a fost ales Tomescu Marius, din partea PNL, Govoreanu Ligia – PNG, nu a finalizat mandatul de consiler local, iar în urma demisiei ei intra în Consiliul Local Horezu Diaconu Gheorghe – PNG.
Dintre realizările mai importante ale acestei perioade amintim:
– Înfiinţarea primei asociaţii de dezvoltare intercomunitară din ţară, este vorba despre Asociaţia "Depresiunea Horezu”. Această formă de asociere facilitează atragerea de fonduri comunitare pentru dezvoltare zonală.
– Proiectul ”Horezu-destinaţie de excelenţă în Europa”, câştigat cu punctaj maxim, care promovează imaginea oraşului Horezu în Europa şi contribuie la atragerea de fonduri europene pentru dezvoltare.
– Obţinerea statutului de staţiune turistică pentru oraşul Horezu, statut care contribuie la atragerea de fonduri comunitare în vederea dezvoltării localităţii.
– Demararea acţiunilor pentru aderarea Horezului la Asociaţia Centrelor de Ceramică din Europa.
– Înfiinţarea Asociaţiei "Oltenia de sub munte”, formă asociativă care îşi propune să sprijine localităţile din zona de sub munte, inclusiv din judeţul Gorj.
– Înfiinţarea Asociaţiei ”Microregiunea Horezu” care cuprinde 10 localităţi din vecinătatea Horezului, formă de asociere care facilitează atragerea de fonduri europene. Finalizarea lucrărilor de construcţie a noului local de şcoală din cadrul Grupului Şcolar "Constantin Brâncoveanu" din Horezu.
– Finalizarea noii clădiri a Spitalului Horezu.2
Se impune a fi precizat faptul că localul nou al Grupului Şcolar "Constantin Brâncoveanu” a fost dat în folosinţă. Au rămas să fie finalizate în perioada următoare lucrările privind amenajarea spaţiilor pentru atelierele-şcoală de la subsolul clădirii noi.
Note Bibliografice
1.Arhiva Primăriei Horezu, dosar nr. 1/2004
2.Informațiile au fost obținute în urma discuțiilor cu Gheorghe Niță, fost Primar al orașului Horezu în perioada 2004-2008.
Sursa: Valentin Ciocan, Vetuța Ciocan – Istoria Horezului, Editura Offsetcolor, Rm. Vâlcea, 2012, p. 52-56.
Written By
Istorie Locala